İlk Genel Kurul Toplantısı PDF Yazdır e-Posta

Ankara Otistik Bireyler Dernegi(ANOBDER) Ilk Olagan Genel Kurul Toplanti Tutanagi

Toplanti tarihi:06.05.2007

Gündem: Yoklama
Açilis ve saygi durusu
Divan Heyeti Seçimi
Geçici yönetim kurulu ibrasi ve kabul edilmesi
Zorunlu dernek organlarinin seçimi
Türkiye Otizm Platformu’na kurucu üye olarak katilimin kabulü
Dernek hizmetleri için görevlendirilecek üyelere verilecek gündelik ve yolluk miktarinin tespiti
Dilekler ve kapanis

Ankara Otistik Bireyler Dernegi (ANOBDER)’in ilk olagan genel kurul toplantisi yapilan yoklamada toplantiya 21 üyenin katildigi ve dolayisiyla toplanti yeter sayisinin bulundugu anlasildi. Geçici Yönetim kurulu baskani Güzide TEKES ’in konusmasiyla açildi.Ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK,Cumhuriyetimizin kuruculari,Türk Büyükleri ve Sehitlerimizin aziz hatirasi önünde 1 dakikalik saygi durusu yapildi.
Divan seçimine geçildi.
Nusret HACALOGLU, Güzide TEKES ve Ali Ihsan YESILDAG ’in  önerisi ile;
Divan Baskani: Cengizhan SONEREN
Yazman: Zeynep GÜRER
Yazman: Cenker ERKMEN oy birligi ile seçildi ve Divan Baskanligina toplanti tutanagina imzalama yetkisi verildi.
Geçici Yönetim Kurulu Baskani Güzide TEKES geçici yönetim kurulu faaliyet raporunu sundu sonra üyelere söz verdi. Ancak üyeler herhangi bir görüs beyan etmedi ve rapor oy birligi ile ibra edildi.
Zorunlu dernek organlari, yönetim ve denetim kurulu asil ve yedek üyelerin seçimine geçildi. Üyelerce önerilen adaylar aldiklari oylar ve görevli olduklari kurullar asagida belirtilmis olup 3 yil süre ile görev yapmalari oy birligi ile kabul edilmistir.
Nusret HACALOGLU, Ali TENIK ve Ali Ihsan YESILDAG ’in önerisi ve üyelerin oy birligi ile Yönetim Kurulu asil üyeliklerine,
1-Güzide TEKES
2-Cengizhan SONEREN
3-Zeynep GÜRER
4-Cenker ERKMEN
5-Saadettin CEYLAN seçilmistir.

Yönetim Kurulu yedek üyeliklerine,
1-Senay GINALI GÖRÜS
2-Özlem MUTLU
3-Hürriyet KONUR
4-Fügen GÜLEN
5-Hakan Besirbellioglu seçilmistir.

Cengizhan SONEREN, Güzide TEKES ve Saadettin CEYLAN ’in önerisi ve üyelerin oy birligi ile Denetim Kurulu asil üyeliklerine,
1-Nusret HACALOGLU
2-Ali Ihsan YESILDAG
3-Ali TENIK seçilmistir.

Denetim Kurulu yedek üyeliklerine,
1-Ahmet DEMIRKIRAN
2-Aysegül ERGÖRÜN
3-Ahu TEKES seçilmistir.

Dernegin Türkiye Otizm Platformu’ na kurucu üye olarak katilmasina ve koordinatör yardimciligi görevini üstlenmesine, temilcilerinin Güzide TEKES ve Cengizhan SONEREN ’in olmasina oy birligi ile karar verildi.
Daha sonra dernek hizmetleri için görevlendirilecek üyelere yaptigi masraf karsiliginin; konaklama (yatak-yemek) gidis-gelis bilet ücreti, kendi tasitini kullanacaksa yine gidis-gelis bilet ücreti kadar benzin gideri ödenmesine oy birligi ile karar verildi.
Sonra gündemin son maddesi olan dileklere geçildi.
Yasam merkezi kurmak; burada hobi atölyeleri, botanik bahçesi, evcil hayvan bakim gruplari, açik ve kapali spor tesisleri, çok amaçli salonlar(sinema, tiyatro ve konferans salonlari) müzik odalari olusturulmasi gibi.
Tüm bu dileklerden sonra üyelere önerileri sorulmustur. Fügen GÜLEN Hanim dileklerin en kisa zamanda yerine getirilmesi için önerilerini ve dernegin basinda ve yayin organlarinda tanitiminin yapilmasi hakkinda fikirlerini belirtti.
Ilk genel kurul toplantisi usulüne uygun olarak Divan Baskanliginca sona erdirilmistir.
Isbu tutanak, Divan Baskanligi olarak tarafimizdan toplantinin içerigine ve alinan kararlara uygun biçimde hazirlanmis ve imza altina alinmistir.06.05.2007

Divan Baskani
Cengizhan SONEREN