IV.Otistikler Spor Eğitim Projesi PDF Yazdır e-Posta
IV.Otistikler Spor Eğitim Projesi

&
ANOBDER VE GAZİ ÜNİVERSİTESİ BESYO REKREASYON BÖLÜM BAŞKANLIĞI İŞBİRLİĞİNDE

8 Ekim 2011 tarihinde başlayarak 6 Mayıs 2012 tarihine kadar sürecek olan IV. Otistikler spor Eğitim Projesi kapsamında 3 grup halinde 7 yaş üstü Salon Çalışmaları,2 grup halinde 4-7 yaş arası Sherborne Gelişimsel Hareket Eğitimi,2 grup halinde Havuz çalışmaları yapılacaktır. Proje kapsamında istekli bireyler ile Halk Oyunları çalışmaları gerçekleştirilecektir.

Her evresi 4 hafta sonu 2 gün üzerinden ve 1 saat olmak üzere toplamda 8 saat çalışma yapılacaktır. Havuz çalışmaları her grup için haftada 1 kez olmak üzere bir evre de toplamda 4 saattir. Resmi tatiller ve okul yarıyıl tatili çalışma yapılmayacak olup bütün çalışmaları gösterir bir Çalışma Takvimi hazırlanmıştır.

2011-2012 ÇALIŞMA TAKVİMİ

Nisan 14 15
Nisan 21 22
Nisan 28 29

06 Mayıs Pazar günü katılım Belgesi töreni yapılacaktır.

01 Ekim 2011 Gönüllü Eğitim Semineri

Özel eğitim öğretmen
i Hacı ŞAHİN Gönüllü BESYO öğrencilerine Otizm hakkında bilgi verdi.Otizmin tanımı,davranış problemleri ve çözümleri,öğretim yöntemleri,pekiştireç kullanımı ve ödül verme hakkındaki anlatımları ile vaka örnekleri göstererek sunumunu tamamladı.

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretim üyesi Halil SAROL tarafından Otizm ve Spor konulu seminer verilmiştir.Seminere Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon bölümlerinden 79  Gönüllü öğrenci katılmıştır. Seminerde gönüllü katılımcılara;  Otizm Spektrum bozukluğu olan çocuk ve gençlerde fiziksel aktivite, rekreasyon ve spor,  konularında detaylı bilgiler verilmiştir.

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Rekreasyon Bölüm Başkanı Prof.Dr.Suat KARAKÜÇÜK gönüllülere sosyal sorumluluk ve toplumsal duyarlılık konularında anlatımda bulundu.

GÖNÜLLÜLERİMİZ

08 Ekim 2011 Tanışma Şenliği

08 ekim 2011 Cumartesi günü IV.otistikler Spor eğitim Projesi Prof.dr Suat Karaküçük'ün yaptığı konuşma ile başladı.Gazi Üniversitesi BESYO öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu.Daha sonra Ankara ve Bilkent Rotaract Kulüpleri ilkini 23 Nisan'da düzenlemiş oldukları şenliğin ikincisini 8 Ekim'de Gazi Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlediler. Yaklaşık 30 Rotaractın katıldığı 4.Otistikler Spor Eğitim Projesi Tanışma Şenliği'nde çocuklar canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlenirken rengârenk balonların içinde yüz ve el boyamanın zevkini çıkardılar. Çizgi film karakterlerinin renk kattığı şenlikte rotaractlar çocuklarla yeniden bir araya gelmenin mutluluğunu yaşarken çocuklar da gönüllerince bir gün geçirdiler.

Prof.Dr Suat Karaküçük ve proje sorumluları             Aileler ve çocuklarımız

Rotaract ekibi                 gönüllüler ve çocuklarımız eğlenirken

http://www.bilkentrotaract.org/index.html http://ankararotaract.com/

Halk Oyunları                                       Gönüllülerimiz toplu halde

EN GÜZEL ANLARIMIZ

DESTEKÇİLERİMİZ

Öğretim Üyesi Beyza Akgül ve atık toplama üniteleri

Spor projesi kendi içerisinde geliştirdiği ''Geri Dönüşümlü Atık Toplama projesi''ile ihtiyacı olan spor malzemeleri teminini buradan sağlamaktadır.Bu projenin yürütülmesi Gazi Üniversitesi BESYO Öğretim Üyesi Beyza AKGÜL liderliğinde rekreasyon bölümü öğrencilerinin gönüllü katılımı ;spor projesine katılan gönüllü BESYO öğrencileri ,çalışmalara gelen çocuklarımızın ailelerin işbirliği ve desteği ile sürdürülmektedir.Yaz döneminde yine yüksek okulun bahçesinde oluşturulan depoda biriktirilen atıkların geliri ile aşağıdaki malzemeler temin edilmiştir.

Bu malzemeler 2 slalom seti,2 trambolin,10 plates topu,10 çekme lastiği,20 antreman hunisi,10 mat,2 portatif basketbol potası,10 atlama ipi,20 cimnastik çemberi,1 cimnastik kasasıdır.

Araştırma Görevlisi Dr.Pınar Karacan Doğan ve Halk Oyunları

IV.OSEP çalışmalarında ilkini geçen yıl gerçekleştirdiğimiz ve TRT televizyonu canlı yayın programında halk oyunları gösterisi sunan çocuklarımızın çalışmaları Araştırma görevlisi Pınar Karacan Doğan liderliğinde sürdürülmektedir.

Halk Oyunları Çalışmaları