III.Otistikler Spor Eğitim Projesi PDF Yazdır e-Posta

III.Otistikler Spor Eğitim Projesi

BU DÜNYADA BİR İNSAN OLABİLİRSİN AMA BİRİSİ İÇİN BİR DÜNYA OLABİLİRSİN

16 EKİM 2010 Gönüllü Eğitim Semineri

Hacı ŞAHİN (Özel Eğitim Öğretmeni)

Gönüllü eğitim semineri Özel Eğitim Öğretmeni Hacı Şahin'in Otizm,otizmli bireylerin davranış sorunları ve baş etme yöntemleri ile öğretim yaklaşımları konularını anlattı.

Otizmli bireylerden örnekler göstererek ve daha iyi anlaşılması için canlandırma yaratılarak gerçekleştirilen seminerde gönüllüler sorularınada yanıt buldular.

Halil SAROL (Uzman-Öğretim Elemanı)

GÜdak Başkan Yardımcısı ve Öğretim Elemanı Halil Sarol Otizm ve Spor konusunda anlatım yaptı.

Otizmli bireylere spor eğitiminin nasıl verileceğini sporculara yaklaşım ve öğretimde dikkat edilecek konular anlatıldı. Spora başlamadan önce ve spor eğitimi aldıktan sonra spordaki gelişimlerini gösteren otizmli bireylerin görüntüleri ile desteklenen eğitimde merak ettikleri sorularınada yanıt buldular.

GÖNÜLLÜLER

17 EKİM 2010 Tanışma toplantısı

III.Otistikler Spor Eğitim Projesi 17 Ekim 2010 günü Aile,sporcu,Gönüllüler,Dernek yöneticileri ve GÜDAK proje sorumlularının tanışması ile başladı.

GÜDAK Başkanı Prof.Dr.Suat KARAKÜÇÜK yaptığı konuşmada üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz bu proje her geçen yıl hem otizmli bireylerin hemde gönüllülerin katılımının artarak gelişmesinin yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu bize göstermektedir dedi.Talepte bulunan her sporcuyu çalışmalara katabilmek için bu yıl 3 grup oluşturulduğunu ve 70 başvuruda bulunan her otizmli bireyi gruplara yerleştirildiğini , ayrıca havuz çalışmalarının yapılabilmesi için hazırlıkların tamamladığını ifade etti.

Üniversitemizin tüm imkanlarını seferber ettiğimiz bu projede elimizden gelen her desteği vereceğiz diyerek konuşmasını bitirdi.

7 Yaş Üstü Salon Çalışmaları

20 sporcudan ve 3 grupdan oluşan her sporcunun bir eğitmeni olduğu çalışmalardır.Bireysel özelliklerine göre yapılan çalışmalardan daha fazla verim alabilmek için ailelere spor çalışması ve çocukları hakkında hazırlanan anketler düzenlenmektedir.Hazırlanan anketlerde sporcuya ,spor programına ait bilgilerin yanıtlanması istenmektedir.Ayrıca spor çalışmalarına destek olacak duyusal değerlendirme ölçeğide uygulanmaktadır.

Sherborne Gelişimsel Hareket Eğitimi

Veronica Sherborne' nun  "İnsan Hareketi Kuramı  ve  Felsefesi" (Rudolf Laban) temelinde   ağır öğrenme güçlüğü olan çocuklarla olan 30 yıllık deneyimi sonucu geliştirdiği bir programdır.  Şu anda tüm yaşlarda, engelli ve engelsiz tüm bireyler üzerinde uygulanabilen bir programdır. Bireylerin birbirleri ile fiziksel temasını içeren program fiziksel yeteneklerin yanı sıra, beden farkındalığı özgüven, yaratıcı benlik ve  olumlu ilişkilerin geliştirilmesini amaçlar.

Hareket deneyimleri tüm çocukların gelişimleri için önemlidir. Ancak,  kendi ve diğer insanların bedenleri ile ilişki kurma  güçlüklerine sahip olan özel gereksinimli çocuklar için daha önemlidir.

Veronica Sherborne, 1990

Havuz çalışmaları

Gazete Haberleri

Habertürk Ankara Eki 9 Kasım 2010

19 Mayıs Doğa Yürüyüşü,Piknik ve Katılım Belgesi Töreni

III.Otistikler Spor Eğitim Projesi 19 Mayıs 2011 tarihinde ODTÜ Eymir de yapılan doğa yürüyüşü,piknik ve katılım belgesi töreni ile tamamlanmıştır.Törenimize Prof.Dr.Suat Karaküçük katılarak yaptığı konuşmada büyüyerek devam eden projemizde tüm etkinliklerin yanı sıra küçük bir grupla başlattığımız halk oyunlarını gelecek dönemde daha da geliştirip başka gruplarda oluşturacağız dedi.

Çocuklarımız ve gönüllülerimiz  önce doğa yürüyüşü yaptılar bu arada ailelerimizin getirdiği yiyecekler masalarda hazırlandı.Yürüyüş sonrası yapılan pikniğin ardından ,katılım belgesi töreni gerçekleştirildi.

Projenin oluşmasında ve yürütülmesinde emeği geçen Prof.Dr Suat Karaküçük'e,Öğretim üyesi Halil Sarol'a,gruplar sorumluları Zeynep Fırat'a,Zeynep Erol'a,Semra Şener'e,Tüm Gönüllü Gazi Üniversitesi BESYO öğrencilerine,Halk oyunları çalışmalarında  görev alan Kübra Yıldız'a,Çocuklarımız ve ailelerimize ;Ayrıca çalışlmaları belgesel haline getirerek tüm ülkemizde duyurulması ve örnek olmasını sağlayacak olan TRT yönetmeni Canan Tarancı ya;Projemizin başlangıcından bu yana katkı ve desteklerini esirgemeyen Gazi Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Rıza Ayhan'a TEŞEKKÜR EDERİZ.